Crystal Castles – Crystal Castles

Crystal Castles e un duo canadian, care a luat naștere în 2003 în Toronto. Cei doi membri sunt Ethan Kath și…

                                                                   fuck yeah Alice Glass!!

Crystal Castles, primul lor LP, a apărut în 2008, primind în mare parte critici favorabile. Ulterior, a fost inclus în topul „best 50 albums of the decade” al celor de la NME. Încă nu sunt sigur că merita, but whatever. Ca gen, tipii abordează un fel de rave 8-bit foarte experimental, cum auzeai numai în soundtrackurile jocurilor din era SNES.

Am impresia că albumul ăsta e destul de nehotărât. Pe de-o parte avem melodiile chill, lunguțe (de 4 minute sau mai mult), care sunt adevărate delicii. Hipnotice, repetitive și totuși deloc plictisitoare. Beaturile retro sunt deseori înțesate cu vocea suavă a Alicei, rezultatul fiind o superbă reverie electronică. Exemple de track-uri care se încadrează în această categorie: Untrust Us, Crimewave, Magic Spells, Knights, Vanished, etc. Iar tu ești ceva gen:

Apoi realizezi că nu tot albumul e așa. Xxzxcuzx Me, de exemplu, e o adunătură de zgomote. Ai impresia că Ethan Kath a luat toate sample-urile și le-a pus la un loc fără nicio noimă. Sau mai simplu, a dat cu capul de sintetizator timp de două minute, apoi a dat cu capul și de tastatură pentru a da titlul melodiei. Sună ca un cumplit război 8-bit, în care nimeni nu supraviețuiește. Știu, știu, astea ar trebui să fie „dance tracks”, chipurile. Nu prea le-a ieșit, zic eu.

Deși l-am criticat destul, per total e un album bun. Mai ales luând în considerare că e LP-ul de debut.

There you go.

Despre unugeorge

Musical reviews. Lurk away.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu